25 Mart 2012 Pazar

Kına Elbisesi İçin Terlik Çarık

ÇARIK


KINA ELBİSESİ İÇİN TERLİK (ÇARIK)

 Kına elbisesi ile giyilen, altı deri, dışı kadife kaplı, üzeri simlerle desenlendirilmiş ve uçlarına kırmızı ponponlar ekli olan şık bir terlik'dir. 

Kına Gecesi Hakkında Kısa Bilgiler:
 Kına geceleri ayrı bir önem ve özellik göstermektedir. Evlenecek olan kızın; ailesi, yakınları ve arkadaşları ile kadın kadına geçireceği bu son gece asıl düğün günü olarak da bilinen gelin alma gününden bir gün önceye rastlamaktadır.
Bugün, hüznün yoğun olarak yaşandığı bir gündür. Geleneksel yapının yoğun yaşadığı bölgelerde hala eski önemini korumaktadır. Büyük kentlerde ise artık ya yapılmamakta veya sadece eğlenceden ibaret bir gün olma niteliğini taşımaktadır. Şehir merkezlerinde kına geceleri asıl fonksiyonundan uzaklaşmaya başladı. Daha önceleri kızın evden ayrılışı, son vedalaşması biçimindeyken, günümüzde eğlenceye dönük, nikahla evleniliyorsa düğünün yerini alan bir eğlence durumuna geçti.
Bu geceye el kınası, has kınası, gelini kınaya çekme, kına düğünü, kına basma, yaygın olarak da kına gecesi  gibi çeşitli adlar verilmektedir.
 Kına yakmak eski İslam geleneklerindendir. Geleneksel toplumlarda kınanın eşleri birbirine sevgili yapmak amacı ile yakıldığı söylenmektedir. Kına aynı zamanda koruyucu özelliği ile karşımıza çıkmaktadır. Gelin ve davetlilerin ellerine yakılarak,  evliliğin bir anlamda kutlanıp kutsanması sağlanmaktadır.


Ürüne ulaşmak için buraya tıklayın==> ''Terlik, çarık''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder